Twist vs Slack: En roligere måde at arbejde på

Før Doist-teamet udviklede Twist, brugte vi Slack. Men efter to år var de negative bivirkninger åbenlyse. Kommunikationen foregik ikke asynkront, hvilket betød, at problemer og løsninger diskuteret af team-medlemmer i Europa og Asien allerede var blevet begravet før team-medlemmer i Amerika nåede at vågne. Yderligere følte vores team, at det var nødvendigt at være på 24/7 for ikke at gå glip af en vigtig diskussion eller beslutning.

Vi havde brug for en bedre organiseret, mere produktiv og roligere måde at arbejde på. Derfor udviklede vi Twist, og har udelukkende brugt dét til vores teamkommunikation siden juni 2015.

Læs videre for at finde ud af, hvordan Twist kan hjælpe dig med at fokusere på koncentreret arbejde, fremme en sund team-kultur og skabe en organiseret kilde til team-viden.

Vores problemer med Slack

Her er nogle af de udfordringer vi oplevede i løbet af vores to år med Slack:

• Samtaler er uregelmæssige og korte. Chat i real-time afhænger af en-linje-ad-gangen beskeder, hvilket ikke fremmer sammenhængende og tankevækkende samtaler.
  • Mange emner blandes sammen i én kanal, så det er næsten umuligt at holde styr på en hel samtale i sin oprindelige kontekst fra start til slut.
  • Vigtig team-viden – fx hvilke beslutninger der træffes og hvorfor – bliver begravet og går tabt i løbet af få timer. Dette var uretfærdigt over for vores team-medlemmer i afsidesliggende tidszoner, eller dem, der blot var nødt til at logge af for at få udført noget vigtigt arbejde.
  • Selv med den smarte søgning er det ekstremt svært at finde en hel samtale - at søge efter et søgeord giver uorganiserede resultater, som du må spilde tid på at gennemse.
  • På grund af at chat-baseret kommunikation foregår i real-time, ekskluderes alle, der ikke er der i det øjeblik det finder sted.
  • Konstante notifikationer æder af din begrænsede tid og opmærksomhed.
  • Selv hvis du har slukket for notifikationer, vil frygten for at gå glip af noget vigtigt hive dig tilbage til app'en.
  • Gruppechats skaber en kultur, der prioriterer at være online over at lave hårdt og gennemtænkt arbejde. Dette gjorde os ude af stand til at rykke vores vigtige projekter fremad.

Det er ikke bare Slack. Ethvert synkront chatprogram, der fungerer i real-time, vil dræne din tid— sådan er chat bare.

Vi vil gerne introducere Twist

Twist løser de problemer, der opstår, når teams bruger real-time messaging apps.

Twist -- Altid organiseret og i kontekst

I Slack er det umuligt at gå tilbage til en hel samtale. I Twist organiseres samtaler altid nemt i tråde.

Problemet med Slack's ensporede kanaler er, at de ender som samtaler i samtaler i samtaler. Det er svært nok at komme ind i en diskussion et par timer senere, men forestil dig at forsøge at komme tilbage til diskussionen et par dage, uger eller endda måneder ud i fremtiden. Hvis du ikke var tilstede til at følge chatten i real-time, er det næsten umuligt at indhente hele dialogen.

Resultatet er at vigtige oplysninger går tabt. Ting bliver overset. Det er kaos.

I stedet…

Samtaler i Twist er altid tydeligt organiseret i emnefokuserede tråde.

Trådede samtaler gør det nemt at finde og indhente hvad der skete, fra start til slut. Alt holdes samlet ét fælles og søgbart sted, for evigt. Det betyder at du kan:

• Følg flere samtaler på én gang uden at blive overvældet eller miste følingen med, hvad der er blevet dækket.
  • Underret nye personer midt i en diskussion, og de vil nemt kunne blive opdateret på hele sammenhængen af, hvad der sker.
  • Få en URL til en hel samtale for at referere til den, dele den eller gemme den til senere.
  • Vend tilbage dage, uger, måneder eller endda år senere for at finde de oplysninger, du leder efter —i kontekst med den oprindelige samtale —uden at skulle spørge dig omkring hos andre.

Det er en nydeligt organiseret, central kilde til team-viden, der opbygger sig selv.

Genvind din opmærksomhed og få meningsfuldt arbejde udført

I Slack er du altid nødt til at være online eller risikere at misse vigtige samtaler. I Twist kan du tage dig tid til at arbejde på dine projekter, og så vende tilbage senere for at følge op på dine tråde.

I gennemsnit bruger Slack-brugere 10 timer om dagen i app'en, og det er ikke underligt hvorfor. Chat går hurtigt, og hvis du ikke er på, risikerer du at gå glip af relevante samtaler. App'ens real-time-aspekt skaber en vane—og en underforstået forventning—om at være på konstant.

Men lidt efter lidt betaler du prisen efterhånden som du bliver trukket ind i samtale efter samtale dagen lang. Det er det samme som at folk banker på dit kontor hvert andet minut– sidst på dagen føler du dig drænet, overvældet og meget uproduktiv.

Med Twist behøver du ikke at bekymre dig om, at du vil gå glip af noget. Samtaler er organiseret i bestemte tråde, hvilket betyder at du kan snooze dine notifikationer, afslutte det, du arbejder på, og derefter svare på kommentarer i tråden, når det passer dig.

Twist har også en dedikeret indbakke, der grupperer tråde, som du er involveret i, så du ikke går glip af noget, når andre team-medlemmer opdaterer.

Slack og real-time chat apps fremmer den modsatte kultur af, hvad tydelig, trådet kommunikation skaber. Med Twist er der en underforstået forventning om, at folk ikke bare hurtigt fyrer et svar afsted, men snarere tager sig tid til at svare så gennemtænkt som muligt.

Endelig kan du snooze notifikationer uden at bekymre dig om at du bliver udeladt. Gå bare i gang med at arbejde på et projekt uden forstyrrelser i et par timer, og følg så op senere. Twist giver dig mulighed for at udføre dit bedste arbejde i stedet for at blive fanget i en brugerflade, der kræver din konstante opmærksomhed.

Det er på tide at flytte dit team væk fra en-linje-ad-gangen, chatbaseret kommunikation. Twist giver dit team det organiserede, rolige rum, de har brug for til at udføre koncentreret arbejde og løse svære problemer. Vi mener, at dette er vejen frem for velfungerende, produktive teams.

TL,DR: Hvad kan jeg gøre med Twist?

• Hold al dit teams kommunikation tydeligt organiseret efter emne i tråde på ét let tilgængeligt, gennemsigtigt sted.
  • Find og følg op på hele samtaler uden at miste konteksten.
  • Fokus på at få vigtigt arbejde gjort og svar, når det passer dig.
  • Beskyt dit teams opmærksomhed ved at underrette de rigtige mennesker.
  • Søg efter emner og find de oplysninger, du har brug for uden at skulle spørge andre.

Andre ting, der adskiller Twist fra gruppechat-apps som Slack:

• Juster hvem du underretter, og hvor du skal være opmærksom på dine team-medlemmers opmærksomhed.
  • Opret grupper (fx Designteam) for at gøre det lettere at underrette alle de rigtige personer.
  • Tilgå én indbakke for at holde styr på relevante samtaler og følge op, når du er klar.
  • Stjernemarker vigtige samtaler og gennemse dem ét sted.
  • Tråd har unikke URL'er, så du nemt kan henvise til, dele og gemme hele samtaler.
  • Videresend e-mails til tråde for at diskutere dem i kontekst sammen med dit team.
  • Brug direkte beskeder til lettere, privat kommunikation, mens du har asynkron kommunikation som standard.
  • Ingen "Jeg er online" indikator, ingen tricks til at holde dig logget ind. Kobl fra for at fokusere på dit arbejde og vend tilbage til dine ulæste tråde, når du er klar.
  • Twist's Fridage-status til ferie-, syge- eller forældreorlov pauser alle notifikationer, indtil du vender tilbage, så du helt kan koble af fra arbejdet.
  • Opret flere Twist-arbejdsområder med blot en enkelt brugerkonto.
  • Twist er 33% billigere end Slack (vi har ikke investorer der skal betales tilbage).

Yderligere læsning:

Vi håber dette hjælper dig med at træffe en velinformeret beslutning om hvilket kommunikationsværktøj, der passer til dit team. Vi hjælper gerne med eventuelle spørgsmål, du måtte have. Du er velkommen til at kontakte os når som helst på feedback@twistapp.com. Hav en god dag!