Twist versus Slack: Den roligere måten å arbeide på

Før vi utviklet Twist, brukte Doist-teamet Slack. Men etter to år, var de negative sidene veldig tydelige. Kommunikasjonen skjedde ikke asynkront, noe som innebar at problemer og løsninger som ble diskutert av teammedlemmer i Europa og Asia, allerede var begravd av andre ting innen teammedlemmene i Amerika våknet opp. I tillegg følte teamet vårt at de måtte være tilkoblet 24/7 for ikke å gå glipp av viktige diskusjoner og avgjørelser.

Vi trengte en mer organisert, mer produktiv og roligere måte å arbeide på. Det er derfor vi utviklet Twist, og vi har kun brukt Twist til teamkommunikasjonen vår siden juni 2015.

Les videre for å finne ut hvordan Twist kan hjelpe deg med å fokusere på arbeidet, skape en sunn teamkultur, og bygge en organisert kilde med teamets kunnskap.

Våre problemer med Slack

Her er et par at utfordringene vi opplevde i løpet av de to årene våre med Slack:

• Samtalene var uregelmessige og korte. Prating i sanntid var basert på meldinger som ble sendt én linje om gangen, noe som ikke oppfordrer til fullstendige og tankefulle samtaler.
  • Mange emner ble blandet sammen i en kanal, så det var nesten umulig å holde styr på en fullstendig samtale, i sin originale kontekst, fra start til slutt.
  • Viktig teamkunnskap, som hvilke avgjørelser som ble tatt og hvorfor, ble begravd og forsvant i løpet av timer. Dette var ikke bra for teammedlemmer i de ytre tidssonene, eller de som rett og slett bare trengte å logge seg av for å få gjort viktig arbeid.
  • Det å finne en samtale ved hjelp av søk var vanskelig. Når du søkte etter et nøkkelord i Slack, måtte du bla deg gjennom en lang liste med dårlig organiserte resultater for å finne det du var på jakt etter.
  • Prating i sanntid ekskluderte alle som ikke var der da samtalen fant sted.
  • Konstante varslinger la beslag på den begrensede tiden og oppmerksomheten du hadde.
  • Selv da vi slo av varsler, sørget frykten for å gå glipp av noe viktig for at vi fant veien tilbake inn i appen.
  • Gruppeprat skapte en kultur som prioriterte det å være online over det å gjøre utfordrende, tankefullt arbeid. Dette førte til dårligere fremdrift i våre viktige prosjekter .

Dette er ikke bare tilfelle med Slack. Alle apper med synkron prat i sanntid vil stjele fra tiden din – det er bare sånn prating fungerer.

Vi introduserer Twist

Twist løser problemene som dukker opp når team bruker apper der meldingene sendes i sanntid.

Twist – alltid organisert og med kontekst

I Slack er det umulig å gå tilbake til en fullstendig samtale. I Twist er samtaler alltid enkelt organisert i tråder.

Problemet med Slacks kanaler, er at de ender opp med å fylles av samtaler i samtaler i samtaler. Det er vanskelig nok å fortsette en diskusjon et par timer senere, men forestill deg å prøve å komme tilbake til en diskusjon et par dager, uker eller til og med måneder i fremtiden. Hvis du ikke var der og fulgte praten i sanntid, er det nesten umulig å lese seg opp på hele dialogen.

Som et resultat av dette, forsvinner viktig informasjon. Man går glipp av ting. Det er kaos.

I stedet …

Samtaler i Twist er alltid tydelig organisert i emnefokuserte tråder.

Trådede samtaler gjør det enkelt å finne og lese seg opp på hva som har skjedd, fra start til slutt. Alt lagres på ett delt og søkbart sted for alltid. Det betyr at du kan:

• Følge flere samtaler samtidig, uten å bli overveldet eller miste følelsen for hva som har blitt gjennomgått.
  • Varsle nye personer midt i en diskusjon, og de kan enkelt lese seg opp med hele kontekst rundt det som foregår.
  • Få en URL til en hel samtale, og denne URL-en kan du bruke som referanse, dele eller lagre til senere.
  • Gå tilbake dager, uker, måneder eller til og med år for å finne informasjonen du leter etter – i konteksten til den opprinnelige samtalen – uten å måtte spørre andre.

Det er en godt organisert sentral kilde med teamets kunnskap som bygger seg selv.

Fokuser på deg selv og å gjøre meningsfylt arbeid

I Slack må du alltid være online, ellers går du glipp av viktige samtaler. I Twist kan du ta deg tid til å arbeide på prosjektene dine, og deretter komme tilbake senere for å lese deg opp i trådene.

I gjennomsnitt er Slack-brukere tilkoblet appen ti timer per dag, og det er ikke rart. Praten går raskt, og hvis du ikke er koblet til, kan det hende du går glipp av relevante samtaler. Det at alt i appen foregår i sanntid skaper en vane, og en underforstått forventning om at du alltid er tilkoblet.

Litt etter litt betaler du prisen, når du blir dratt inn i samtale etter samtale i løpet av dagen. Det er som om personer banker på kontordøren din hvert femte minutt. Innen dagen er over føler du deg tappet for krefter, overveldet og veldig uproduktiv.

Med Twist trenger du ikke bekymre deg for at du går glipp av noe. Samtaler er organisert i spesifikke tråder, noe som betyr at du kan dempe varsler, fullføre det du jobber med, og deretter svare på kommentarer i tråden når det passer for deg.

Twist har også en dedikert innboks som grupperer tråder som du er involvert i, så du ikke går glipp av noe når andre teammedlemmer skriver.

Slack og apper med prat i sanntid promoterer det motsatte av det organisert, trådet kommunikasjon bygger. Med Twist er det en underforstått forventing at andre ikke svarer umiddelbart, men i stedet tar seg tid til å skrive et gjennomtenkt svar.

Du kan også dempe varsler uten å måtte bekymre deg om at du blir utelatt. Jobb med et prosjekt uten noen distraksjoner i et par timer, og les deg opp på hva som har skjedd senere. Twist lar deg gjøre ditt beste arbeid, i stedet for å bli hektet på noe som krever oppmerksomheten din hele tiden.

Det er på tide å flytte teamet ditt bort fra kommunikasjonsløsninger der det oppfordres til å skrive én linje om gangen. Twist gir teamet ditt et organisert, gjennomsiktig sted hvor de kan jobbe fokusert og løse vanskelige problemer. Vi mener dette er fremtiden for sunne, produktive team.

Det ble litt for langt for meg: Hva kan jeg gjøre med Twist?

• Sørg for at alt av teamets kommunikasjon er ordentlig organisert etter emne i tråder på et enkelt tilgjengelig sted.
  • Finn og les deg opp på samtaler uten å miste noe av konteksten.
  • Fokuser på å få viktig arbeid gjort, og svar når det passer deg.
  • Beskytt teamets konsentrasjon ved å kun varsle de riktige personene.
  • Søk etter emner og finn informasjonen du trenger, uten å måtte spørre rundt etter informasjonen.

Andre ting som skiller Twist fra apper med gruppeprat, som Slack:

• Juster hvem du varsler, og gjør ditt for ikke å forstyrre teammedlemmene dine unødvendig.
  • Opprett grupper (eksempelvis «Designteam») for å gjøre det enklere å varsle de rette personene.
  • Én innboks lar deg følge med på alle relevante samtaler – og følge opp når du er klar.
  • Start viktige samtaler og bla gjennom dem på ett sted.
  • Tråder har unike URL-er, så du enkel kan referere til, dele og lagre hele samtaler.
  • Videresend e-poster til tråder for å diskutere dem i kontekst med teamet ditt.
  • Bruk direktemeldinger for lett, privat kommunikasjon, men behold asynkron kommunikasjon som standard.
  • Ingen «Jeg er online»-indikator, ingen triks for å holde deg logget inn. Koble fra for å fokusere på arbeidet, og kom tilbake til dine uleste tråder når du er klar.
  • Twists Fri-status, for når du er på ferie eller ikke tilgjengelig av andre grunner, setter alle varsler på pause frem til du returnerer, så du kan koble helt av fra jobben.
  • Opprett flere Twist-arbeidsområder med én enkelt brukerkonto.
  • Twist er 33 % rimeligere enn Slack (vi har ingen investorer som skal betales tilbake).

Mer lesestoff:

Vi håper dette hjelper deg med å ta en informert avgjørelse om hvilket kommunikasjonsverktøy som er riktig for teamet ditt. Vi svarer gledelig på spørsmål du måtte ha. Det er bare å ta kontakt med oss når som helst på feedback@twistapp.com. Ha en fin dag!